Χιόνια στο Πλαγιάρι

Παρά την έντονη χιονόπτωση και παγωνιά και δεδομένης της υφιστάμενης κατάστασης στην κοινότητα Πλαγιαρίου, με το λίγο προσωπικό και τα λίγα μηχανήματα, αυτή τη χρονιά οι υπηρεσίες του Δήμου ανταποκρίθηκαν, νομίζουμε, καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά στις δύσκολες συνθήκες που όλοι μας αντιμετωπίσαμε.

Η φωτογραφία απεικονίζει αγροτικό δρόμο εκτός του οικισμού από το οποίο πέρασε μηχάνημα του Δήμου, στο τέλος μιας εξαντλητικής ημέρας αποχιονισμού των δρόμων εντός του οικισμού.

Όλοι όσοι υπεράνθρωπα εργάστηκαν και εργάζονται αυτές τις ημέρες για να μπορούμε να κυκλοφορούμε όσον το δυνατόν καλύτερα αξίζουν τα συγχαρητήριά μας. Από τις πρώτες ώρες εργάστηκαν για να καθαριστούν πρώτα οι κύριοι οδικοί άξονες, μετά οι μεγάλοι δρόμοι εντός του οικισμού, σταδιακά μετά οι μικρότεροι. Είδαμε ανθρώπους της Κοινότητας και του Δήμου, με καροτσάκια, φτυάρια και αλάτι, γύρω από το σχολείο, να φροντίζουν για τον αποχιονισμό των δρόμων.

Σίγουρα η κατάσταση θα ήταν καλύτερη εάν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι, ειδικές αλατιέρες και μηχανήματα. Σίγουρα όμως αξίζει η πράσινη κάρτα για την προσπάθεια που έγινε φέτος, και μακάρι του χρόνου και καλύτερα!