Το τεράστιο πρόβλημα της καθαριότητας στο Πλαγιάρι

Είναι δυστυχώς φαινόμενο χρόνιο. Η άθλια εικόνα του χωριού στον τομέα της καθαριότητας δεν λέει να εξαλειφθεί. Παρά το γεγονός της τοποθέτησης υπόγειων κάδων οι οποίοι βελτίωσαν κατά πολύ την κατάσταση, το γεγονός της άτακτης, ασυνεπούς και ανοργάνωτης αποκομιδής των απορριμμάτων δημιουργεί μια τριτοκοσμική κατάσταση στο Πλαγιάρι, ιδιαίτερα τις περιόδους των εορτών.

Η αποκομιδή δεν γίνεται τακτικά, οι κάδοι ξεχειλίζουν, τα σκουπίδια σκορπούν στις αυλές, στους φράκτες και στους δρόμους και η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική. Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν εδώ και χρόνια να μην εξοργίζονται οι κάτοικοι και να μην αναζητούν ευθύνες;
Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να μην βλέπουν οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι τα χάλια μέσα στα οποία και αυτοί οι ίδιοι κυκλοφορούν!

Το φαινόμενο που καταγράφουν οι φωτογραφίες είναι σχεδόν καθημερινό. Ντρεπόμαστε που κατοικούμε σε ένα τέτοιο βρώμικο μέρος και ντρεπόμαστε όταν μας επισκέπονται φίλοι και γνωστοί.

Οι υπεύθυνοι τι έχουν να πουν; Αυτοί δεν ντρέπονται για το μέρος που διοικούν; Δεν είναι κατάσταση προσωρινή, αλλή μόνιμη και θλιβερή.

Οι εικόνες μιλούν μόνες τους...